Marieke van Ooijen

Mijn naam is Marieke van Ooijen. Ik ben 51 jaar en moeder van drie kinderen uit Colombia. We wonen in Leende, een fijn dorp waar we ons echt thuis voelen. Ik heb gestudeerd aan de Technische Universiteit in Eindhoven en werd daarna subsidieadviseur. Werken met mensen in een adviserende rol heb ik altijd graag gedaan. De levenservaringen die op mijn nogal kronkelige pad kwamen en de mensen die ik ontmoette, hebben me ertoe gebracht dat ik uit de zakelijke wereld ben gestapt. Ik maakte kennis met het beroep 'Ritueelbegeleider' en het kwartje viel direct: dit is wat ik wil en kan zijn.

Een gedegen opleiding bij Het Moment gaf me de juiste bagage. Ik kreeg het vertrouwen van enkele uitvaartondernemers en verschillende families, waardoor ik kon starten met Bijzonder Jij. Vele afscheidsceremonies en enkele mooie vieringen bij leven volgden. Ook heb ik mensen geholpen bij het voorbereiden van een naderend afscheid en in 2020 ben ik door een uitvaartondernemer opgeleid om ook de rol van 'uitvaartverzorger' te vervullen. Tot slot heb ik nog altijd het idee om een nieuw gebied in ritueelbegeleiding te ontwikkelen: 'geboortegrondrituelen', met ceremonies voor mensen die geadopteerd zijn. Maar niet alles kan tegelijk.... 

Mijn kracht ligt in de combinatie van rust, vaardigheid om te luisteren, persoonlijke rouwervaringen en een gestructureerde aanpak. Ik ben dankbaar dat dit mooie vak op mijn pad kwam en dat ik de kans heb gekregen en genomen. Enkele reacties van mensen voor wie ik gewerkt heb zijn te lezen op deze site (altijd pas geplaatst na goedkeuring).