Marieke van Lieshout

Mijn naam is Marieke van Lieshout. Ik ben 49 jaar, getrouwd met Harald en moeder van drie kinderen uit Colombia. Sinds 13 jaar wonen we in Leende, waar we een fijne basis hebben gevonden voor ons gezin. Ik heb gestudeerd aan de Technische Universiteit in Eindhoven en werd daarna subsidieadviseur. Werken met mensen in een adviserende rol heb ik altijd graag gedaan. De levenservaringen die op mijn nogal kronkelige pad kwamen en de mensen die ik ontmoette, hebben me ertoe gebracht dat ik uit de zakelijke wereld ben gestapt. Ik maakte kennis met het beroep 'Ritueelbegeleider' en het kwartje viel direct: dit is wat ik wil en kan zijn.

Een gedegen opleiding bij Het Moment gaf me de juiste bagage. Ik kreeg het vertrouwen van enkele uitvaartondernemers en verschillende families, waardoor ik kon starten met Bijzonder Jij. Vele afscheidsceremonies en enkele mooie vieringen bij leven volgden. Ook heb ik mensen geholpen bij het voorbereiden van een naderend afscheid en heb ik plannen voor het opzetten van een nieuw gebied: “geboortegrondrituelen”, met ceremonies voor mensen die geadopteerd zijn.

Mijn kracht ligt in de combinatie van rust, vaardigheid om te luisteren, persoonlijke rouwervaringen en een gestructureerde aanpak. Ik ben dankbaar dat dit mooie vak op mijn pad kwam en dat ik de kans heb gekregen en genomen. Enkele reacties van mensen voor wie ik gewerkt heb zijn te lezen op deze site (altijd pas geplaatst na goedkeuring).